SuperEnduro GP of Hungary

Minden követ megmozgatnak a Superenduro GP szervezői

Szombaton újra Budapestre érkezik a Superenduro GP mezőnye, a Papp László Arénában már zajlik az óriási kihívást jelentő pálya építése.

Harmadik alkalommal rendeznek Superenduro GP-futamot Budapesten, ezúttal is eljönnek a sportág legnagyobb sztárjai és számos magyar versenyző is dobogós helyekre hajthat. Csütörtökön megkezdődött az óriási kihívást jelentő pálya kialakítása.

A szervezők 1500 tonna földet, 100 tonna követ és 50 tonna faanyagot mozgatnak meg annak érdekében, hogy a pálya a lehető legnagyobb izgalmat kínálja a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt.

Hadobás Ádám hozzátette: a pályaépítés során a bevált módszereket és elveket követik: ifjabb Németh Kornél álmodta meg a pályát és ő koordinálja az építkezést is az utóbbi években bizonyító csapattal. Próbáltak a változatosságra és a látványosságra törekedni, szem előtt tartva, hogy a gyerekeknek is teljesíteniük kell a pályát.

A pálya 36 óra nonstop építés során 60 kamionnyi föld, valamint 2-3 kamionnyi kő és fa felhasználásával alakul ki, az Aréna egész éves programjában páratlan látványt teremtve.