Versenyzők

Budapestre érkeznek a világ legjobbjai.

Pol Tarres - Trece Racing Society

Pol Barcelonában született,  Cabrils városában élt 18 évig, a hegyek közelében. Triál versenyzőként kezdte pályafutását, rengeteg címet elhódítva a szakágban, folytatva a családi hagyományt. Nagybátyja, Jordi Tarrés hétszeres triál világbajnok. A triál iránti szenvedélye lassan az extreme enduro irányába terelte, amely hasonlóan nagy szerelem lett számára.

Billy Bolt - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

A brit Billy Bolt az egyik leglenyűgözőbb stílusú versenyző az utóbbi években a hard enduro és a superenduro világában. Ígéretes triál karrierjét hard enduróra cserélte, viharos sikereket aratva már a kezdetektől fogva. Első versenyén 2016-ban ötödik helyezett lett az Erzberg Rodeon, majd egy évvel később elhódította a brit extreme enduro bajnoki címet, hogy aztán 2018-ban a World Enduro Super Series első világbajnoka legyen.

Cody Webb - FactoryONE Sherco

Első AMA EnduroCross bajnoki címét 2014-ben szerezte, amikor a végletekig kiélezett küzdelemben megfosztotta trónjától az akkor ötszörös győztes Taddy Blazusiakot. Ezután éppen a lengyel versenyző mögött lett második a FIM SuperEnduro Világbajnokság küzdelmeiben. A sebesség mellett triálos hátterének köszönhetően a technikás részek az erősségei. Korábbi AMA triál bajnok, jelenleg az AMA EnduroCross, a FIM SuperEnduro, az X Games, extreme enduro események és az egyetem kötik le az idejét.

Colton Haaker - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

A 2016-os FIM SuperEnduro Világbajnokság és AMA EnduroCross bajnoka. Eltökélt versenyző, endurocross, motocross, triál és freeride háttérrel. Extrém módon képes alkalmazkodni a környezethez és a változó körülményekhez, Snow BikeCross versenyeken is indul.

Diego Herrera - TM Racing

2012-ben, 2013-ban és 2015-ben is az Enduro GP ifjúsági mezőnyében indult. Négyszeres chilei válogatott. Szerepelt a Herzberg Rodeón és a chilei Megawatt eseményeken. Zsinórban három évben (2017-2019) versenyzett SuperEnduro Világbajnokság junior kategóriájában.

Diogo Vieira - Gas Gas Factory Team

A Portugáliában született és nevelkedett Diogónak fontos szerepet játszik az életében a család. Minden lényeges döntést úgy hoz meg, hogy az az ő érdeküket szolgálja. Motorsportőrült, leginkább az enduró és a motocross szakágak érdeklik. A sportág megtanította neki, hogyan nézzen szembe a mindennapi problémáival, majd kerekedjen felül az áthatolhatatlannak hitt akadályokon is a csapatmunkának köszönhetően. 

Jonny Walker - Vision Track Beta

Ébredő erő a az extreme enduro pályákon és Graham Jarvis, a sportág koronázatlan királyának legnagyobb kihívója. A korábbi nagyszerű triál versenyző 2010-ben tért át véglegesen az enduróra, ahol folyamatosan fejlődve szerzett magának hírnevet. A brit Sprint Enduro Bajnokság, a nemzetközi Six Days Enduro és a FIM SuperEnduro Világbajnoskág élmenői közé tartozik. Korábban megnyerte az Erzberg Rodeót, amely az egyik legnehezebb pálya a Red Bull Hard Enduro sorozatban. Jó eséllyel pályázik az X Games dobogójára.

Kevin Gallas - TTR Squadra Corse

Szenvedélyesen szereti a motorsportokat. Ideális testfelépítésű enduro versenyző, a németek egyik legjobb offroad motorosa, világbajnok. Képességeinek köszönhetően több szakágban is kiemelkedő eredményeket ért el, mind a technika, mind a sebesség tekintetében az egyik legjobb a mezőnyben. A mountain bike edzéseket is beépíti felkészülésébe, így még több időt tölt két keréken, miközben el tud vonulni a természetbe a külvilág elől.

Manuel Lettenbichler - RedBull KTM Factory Racing Team

A német enduro versenyző arról híres, hogy a legjelentősebb versenyeken hozza legjobb formáját. Már gyermekkorától érdekelték a motorsportok, első triál motorját. Ebben a szakágban háromszor bizonyult a legjobbnak junior kategóriában, mielőtt karrierje teljesen más irányt vett. Az endurót édesapja mutatta meg neki, ő pedig azonnal rákapott az ízére. Első versenyén 2014-ben ő lett a legfiatalabb versenyző, aki valaha befejezett egy futamot az enduro bajnokságban.

Sonny Goggia - Gas Gas Factory Team

Az észak-olaszországi Valtellinában él, már öt éve szerepel az extreme enduro versenyein. Ahogyan több más fiatal, ő is triálozni kezdett, a motorok méretének növekedésével pedig fokozatosan tért át az enduro különböző kategóriáira. A végső lökést a szakág váltásához az Erzberg Rodeo jelentette, melyre ő is bejelentkezett versenyzőként.

Taddy Blazusiak - Gas Gas Factory Team

A superenduro élő legendája. A legtöbb versenyzőnek Taddy Blazusiak a példaképe, úttörő volt a szakágban. A “lengyel rémálom” sok versenyző számára kövezte ki az utat, többszörös Erzberg Rodeo-győztes, ötszörös AMA Endurocross-bajnok és hatszoros SuperEnduro világbajnok. Blazusiak a szakág Valentino Rossija. A közönség egyik legnagyobb kedvence idén hetedik világbajnoki címét szeretné megszerezni.

Tim Apolle - Racing Team BAUR Gruppe

Az egyik legtehetségesebb fiatal német enduro versenyző. A német bajnokság legjobb ifjoncának járó kupa, a nemzeti bajnokság második helye, a superenduro Európa-bajnoki cím és a juniorok között superenduróban elért második helyezés már a tarsolyában van a német versenyzőnek, aki előtt fényes jövő állhat.

Will Hoare - Eurotek Gas Gas

Korábbi EnduroGP versenyző. 2019-ben junior SuperEnduro világbajnok lett, miután egész szezonban kiemelkedett a mezőnyből. 2020-ban, első évében a felnőtt mezőnyben már egyből befért a top10-be a Prestige kategóriában.